Prezentiran Program obilježavanja Dana Armije RBiH

Centralna svečanost obilježavanja Dana Armije RBiH u Tuzlanskom kantonu bit će održana 14. aprila u Kalesiji. Toga dana planiran je veliki defile kroz centar Kalesije, polaganje cvijeća na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima pred zgradom Općine Kalesija, kao i sportska takmičenja i svečana akademija.

Dan Armije Press 02 04 2019Predsjednik Koordinacije boračkih saveza TK Edin Hadžimuhamedović danas je, u ime koordinacije boračkih udruženja, pozvao je sve bivše pripadnike Armije da dođu u Kalesiju na obilježavanje ovog značajnog datuma.
„Objedinjavanje patriotskih snaga u Armiju RBiH je sudbonosni događaj u historiji BiH. U posljednjih nekoliko godina ovaj važan datum se dostojno obilježava, a to je posebno važno zbog mladih, koji moraju znati značaj formiranja naše Armije i šta se moglo desiti da do toga nije došlo", rekao je general Sead Delić, bivši komandant Drugog korpusa Armije RBiH.
Premijer TK i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Jakub Suljkanović naglasio je da je važno njegovati kulturu sjećanja, da se budućim generacija ne bi dogodilo ono što se dogodilo nama.
„Čast nam je danas, s ove vremenske distance, reći da je onda kada je to bilo najteže, Armija pokazala najviši stepen morala i spremnosti da se bori za najviše ciljeve, koji ostaju kao univerzalna vrijednost. Zahvaljujući tom angažmanu očuvan je teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, i mi danas imamo jedinstvenu BiH i što je vrlo bitno - imamo jedinstvene Oružane snage BiH koje su svojim radom jedna od najznačajnijih parametara za punopravno članstvo BiH u NATO-u." rekao je premijer Suljkanović ističući da je Vlada Tuzlanskog kantona svake godine partner u obilježavanju godišnjice Armije.
„Moramo se sjećati ponosnih dana kada smo stvarali Armiju RBiH, ali i budućim generacijama ostaviti u naslijeđe sve ono za šta smo se borili" rekao je predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Muzijet Kahrimanović i prezentirao cjelokupan Program obilježavanja ovog značajnog datuma.
Boračka udruženja do 14. aprila i centrane svečanosti u Kalesiji, planiraju obilazak socijalno ugroženih i bolesnih saboraca i polaganja cvijeća na spomen obilježjima širom BiH.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna