Sastanak sa predstavnicima Općine Lukavac, MZ i udruženja u vezi izrade Prostornog plana TK sa akcentom na deponiju šljake i pepela Šićki Brod

O problemu lociranja nove deponije šljake i pepela na lokaciji Šićki Brod, a za potrebe Termoelektrane Tuzla danas su razgovarali premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović sa načelnikom Općine Lukavac Edinom Delićem i predstavnikom Mjesne zajednice Bistarac Donji Jozom Tunjićem te udruženja građana Eko sport Šićki Brod Senadom Isakovićem i Centar za ekologiju i energiju Denisom Žiško.


IMG 3365Predstavnici lokalne zajednice iznijeli su ovom prilikom svoje neslaganje i razloge zašto ua novu deponiju šljake i pepela nije prihvatljiva lokacija Šićki Brod. Prema njihovom mišljenju predložena deponija bi se nalazila u neposrednoj blizini naseljenih mjesta. Pored toga, naglašeno je da je na tom području skoro u potpunosti završena rekultivacija te da bi bila nepovratno uništena jezera i izvorišta vode.


Premijer Suljkanović i resorni ministar Huskanović su naglasili da će, uvažavajući iznijete stavove i mišljenja, kod donošenja Prostornog plana Tuzlanskog kantona imati u vidu zahtjeve lokalne zajednice.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna