OBILJEŽEN DAN FORMIRANJA DRUGOG KORPUSA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

U povodu obilježavanja 29. septembra - Dana formiranja Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine delegacija Valde Tuzlanskog kantona jučer je položila cvijeće i odala počast šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., uz smotru ratnih zastava Drugog korpusa na Spomen kompleksu Slana Banja. 

 

Polaganje cvijeca 01
Polaganje cvijeca 02
Polaganje cvijeca 03

 

Također je položeno cvijeće i odata počast poginulim pripadnicima MUP-a u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995., nevino stradaloj mladosti na tuzlanskoj Kapiji, te poginulim borcima NOR-a 1941.-1945.

Polaganje cvijeca 04
Polaganje cvijeca 05

U Bosanskom kulturnom centru Tuzla je održana svečana akademija.
„Drugi korpus je bio snaga u koju smo s povjerenjem gledali... Pažnja koju danas posvećujemo danu kada je 1992. godine formiran 2. Korpus, nije toliko važna zbog nas, koliko je važna zbog mlađih generacija koje tek dolaze. Te mlade generacije zbog svoje budućnosti moraju poznavati svoju historiju... Tuzlanski kanton je u proteklim godinama pokazao poseban senzibilitet prema ovoj populaciji. Kao Premijer Kantona koristim priliku da i ovom prilikom istaknem da Vlada TK i Ministarstvo za boračka pitanja sve ove godine kroz dopunska prava, liječenje, stipendiranje djece, stambeno zbrinjavanje i drugo, brine za svoje borce i njihove porodice. Rast pozicije u Budžetu za rješavanje potreba boraca i članova njihovih porodica usklađuje se svake godine, naspram potreba, kao i sa rastom ukupnog Budžeta" istakao je ovom prilikom premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević.

Odjeljenje za informisanje

 

 

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15