Čestitka u povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada

U povodu 1. maja – Međunarodnog praznika rada premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović upućuje čestitku u kojoj stoji:


„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti. Danas, nažalost, veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava, pravo na rad. Zbog toga nas Prvi maj snažno podsjeća na potrebu da moramo uložiti maksimalne napore kako bismo pomogli privredi i poslodavcima, da sa što manje negativnih posljedica prebrodimo trenutno stanje.

Vlada Tuzlanskog kantona je pokazala opredjeljenje da u dijalogu sa poslodavcima i sindikatima ostvaruje taj cilj. Međutim, putu do tog cilja, potrebno nam je mnogo strpljenja i međusobnog razumijevanja za objektivne mogućnosti. 

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem i molbu da se prilikom obilježavanja prvomajskih praznika pridržavaju svim mjera zaštite."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15