Premijer Tulumović otvorio Centar za istraživanje u sportu

Svečanim otkrivanjem ploče premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i rektorica Univerziteta u Tuzli danas su otvorili Centar za istraživanje u sportu. Kako je istakao dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Vlatko Šeparović, radi se o organizacionoj jedinici Fakulteta koja će omogućiti jaču vezu i integraciju Fakulteta i sportskih kolektiva, te stvoriti mogućnosti za obavljanje i najsloženijih testiranja i ispitivanja.

FTOS Centar za istrazivanje u sportu 01 10 06 2020Otvorenje Centra plod je entuzijazma, vizije i zalaganja nastavnika i saradnika na ovom fakultetu, čime Fakultet za tjelesni odgoj i sport, kao jedan od najmlađih fakulteta na Univerzitetu u Tuzli, može biti primjer u kojem pravcu se može razvijati visokoškolska ustanova. Teoretska i praktična znanja i vještine kojima studenti ovladaju u studijskim programima, osnova su da se pod mentorstvom nastavnika studenti uključe u stručno – istraživačke i naučno – istraživačke programe čiji ishodi mogu i trebaju unaprijediti rad u sportu, rekreaciji, tjelesnom odgoju, ali i zdravlju uopće, rečeno je danas.
„Naš zajednički strateški cilj treba biti da u narednom periodu Centar postane priznat kao jedna od vodećih regionalnih naučnih organizacija u polju sporta i dijagnostike. Centar za istraživanja u sportu ima potencijal da postane jedna od glavnih kariku u lancu povezanosti sa svim sportskim, zdravstvenim i institucionalnim savezima i ministarstvima, a na putu do tog cilja, u Vladi Tuzlanskog kantona imat će punu podršku", kazao je premijer Tulumović.
Delegacija Vlade danas je posjetila i Kampus Univerziteta u Tuzli gdje su već napravljeni određeni pomaći u revitalizaciji sportskih terena, a mnogi novi projekti se planiraju realizirati u skorije vrijeme.
„Posebno zadovoljstvo danas mi pričinjava činjenica da je Fakultet priveo svrsi Poligon za kineziološku dijagnostiku i trening u Kampusu Univertziteta. Drago nam je da se provode završeni radovi rekonstrukcije sportskih terena, terena sa umjetnom travom i rasvjetom, basket teren, veliki nogometni teren, teniski teren i prateća infrastruktura, što će dati značajan doprinos razvoju i ostvarenju vizije Kampusa koju imamo", zaključio je premijer Tulumović.

 

 

FTOS Centar za istrazivanje u sportu 01 10 06 2020
FTOS Centar za istrazivanje u sportu 02 10 06 2020
FTOS Centar za istrazivanje u sportu 03 10 06 2020
FTOS Centar za istrazivanje u sportu 04 10 06 2020
FTOS Centar za istrazivanje u sportu 05 10 06 2020

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna