Promocija domaće privrede u sektoru metalne industrije

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okolice Elvirom Rožnjakovićem prisustvovao otvaranju privredne manifestacije „Kućni sajam Kovan 2020 Gračanica".

kovan2Riječ je o sajmu koji će u narednih deset dana pored promocije kapaciteta domaće privrede u sektoru metalne industrije održati i „Dane otvorenih vrata KOVAN-a", u okviru kojih će za poslovne partnere biti organizovane posjete proizvodnih kapaciteta i tehnološki naprednih mogućnosti vodeće kompanije za proizvodnju kotlova i kamina za zagrijavanje, Kovan M.I. iz Gračanice.
Na sajmu je predstavljen i potpuno novi proizvod iz vlastitog proizvodnog programa Kovana a radi se o kabini/tunelu za dezinfekciju i detekciju tjelesne temperature i kontrole prolaza, koji je svoje mjesto pronašao na svjetskom tržištu.
Pored prezentacije vlastitih proizvoda iz domena obnovljivih izvora energije (kotlova i kamina na pelet i drvenog peleta), organizovano je i predstavljanje potpuno automatizovanih postrojenja za proizvodnju peleta, koji se proizvodi po sistemu „ključ u ruke" za regionalno i evropsko tržište.

 

kovan 3
kovan 1

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna