Prijem za predstavnike Atletskog kluba „Doboj Istok“

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar za kulturu, sport i mlade Srđan Mićanović upriličili su danas prijem za Jasmina Mujića, Osmana Junuzovića i Belmina Mrkanovića trenera i takmičare Atletskog kluba „Doboj Istok" koji su ostvarili zapažene rezultate na maratonskoj utrci koja je održana na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

AK Doboj Istok 29 07 2020 Osim trenera i takmičara, današnjem prijemu je prisustvovao i načelnik Općine Doboj Istok Kemal Bratić koji je istaknuo da se radi o jednim od najboljih atletičara u BiH.
Sarajevski maraton je bio prva certificirana cestovna maratonska utrka na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a ovo je ujedno bilo i prvo Državno prvenstvo BiH u maratonu kao i prvi maraton u regionu koji je organizovan u specifičnim uvjetima koji su prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji.
Dionicu dugu 42,2 kilometra Junuzović, 27-godišnji član Atletskog kluba „Doboj Istok" i atletski reprezentativac Bosne i Hercegovine, pretrčao je za dva sata, 30 minuta i 21 sekundu.
Premijer Tulumović i ministar Mićanović su čestitali takmičarima i treneru na izvanrednom sportskom rezultatu, ali i drugim respektabilnim rezultatima koje ovaj atletski klub ostvaruje u posljednje vrijeme. Posebne čestitke uputili su Junuzoviću na ostvarenoj pobjedi u paratonu jer taj rezultat je još i veći imajući u vidu da se ne radi o Junuzovićevoj primarnoj disciplini. Njegove primarne discipline su trčanje na tri hiljade metara sa zaprekama i bez zapreka, kao i trčanje na pet hiljada metara, a za maraton se Osman niti ne priprema u svakodnevnim treninzima.
„Za razliku od dosadašnjieg djelovanja, Vlada Tuzlanskog kantona opredijelila se za sistemsku podršku sportu i sportistima. Na prvom mjestu utvrdili smo kriterije za stipendiranje sportista, a i na druge načine pomoći ćemo omasovljenje sporta i nagrađivati one perspektivne sportiste i sportiste koji postižu vrhunske rezultate", kazao je danas premijer Tulumović, ističući da takva podrška mora dolaziti istovremeno i od nižih, ali i od viših nivoa vlasti.
„Radostan sam. Maraton nije moj fah. Ali, probao sam i isplatilo se. Ovaj rezultat poseban značaj ima ako pogledamo skromne uslove u kojima se mi pripremamo, za razliku od naših suparnika", kazao je danas Junuzović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna