Odata počast za 180 poginulih komorata u jami “Dobrnja jug“

Povodom 30. godišnjice kolektivne rudarske nesreće u jami "Dobrnja jug" danas je delegacija Vlade Tuzlanskog kantona odala je počast za 180 komorata koji su izgubili živote u eksploziji ugljene prašine u rudniku Mramor. Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović položili su cvijeće na Spomen obilježje u krugu Rudnika Dobrnja-Mramor.

dobrnja-1Premijer Tulumović ovom je prilikom kazao da uvijek sa posebnim emocijama dođe na mjesto stradanja. „Trideset godina poslije jedne od najvećih rudarskih nesreća u Evropi, čovjek kada dođe na ovaj prostor osjeća žal i tugu. Kao čovjek i kao premijer se nadam da će u budućnosti podzemna eksploatacija, onako kako je to u Evropi, da bude zaboravljena stvar i nadam se da je nadzemna eksplatacija budućnost", kazao je ovom prilikom premijer Tulumović, naglašavajući potrebu da kao društvo ne zaboravimo djecu poginulih rudara.
Budući da zbog trenutne epidemiološke situacije nije moguće obilježiti godišnjicu stradanja rudara kao prethodnih godina, Rudnici Kreka odlučili su se počast stradalim komoratima odati uz uvažavanje epidemiološke situacije, bez velikog okupljanja na jednom mjestu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna