PAMETNE ŠKOLE u izboru za „Najuspješniji EU projekat 2020."

"Inovativnim umom do pametnih škola" ili skraćeno "PAMETNE ŠKOLE", naziv je 3,2 miliona KM vrijednog projekta, koji su u proteklom periodu implementirali Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla i Vlada Tuzlanskog kanton sa partnerima iz Hrvatske: Brodsko-posavskom županijom, Zelenom akcijom sa sjedištem u Zagrebu i Brodskim ekološkim društvom iz Slavonskog Broda. U 27 mjeseci, koliko se projekat dugo provodio, investirano je u energetsku obnovu objekata 7 osnovnih i srednjih škola u projektnom području.

SMART SCHOOLSUspješnost projekta "Pametne škole" potvrđuje se i dalje, i godinu dana nakon završetka provedbe. Projekat je ušao u finale izbora za najbolji projekat EU u kategoriji "Doprinos prekograničnoj saradnji".

Ovaj izbor radi Jutarnji list u saradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Župan.hr-om. Prvi krug bio je otvoren 30 dana, zaključno do 10. juna 2020. godine. Peteročlani žiri, u čijem su sastavu dva predstavnika Hrvatske zajednice županija, predstavnica Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu, te predstavnici projekta Župan.hr i Hanza Medije, odabrao je konsenzusom 21 projekat koji je ušao u drugi krug izbora. Drugi krug izbora provodi se od 29. juna do 1. oktobra 2020. godine, a peteročlani žiri izabrat će pobjednike po kategorijama (ukupno 4 kategorije). Natječaj se zatvara 1. oktobra, a glavna dodjela nagrada održat će se početkom oktobra na Danima regionalnog razvoja i fondova EU.

Za ovaj natječaj je uspostavljena web platforma, putem koje možete glasati za najbolji EU projekt, a link je sljedeći: https://novac.jutarnji.hr/euprojekt2020/glasaj-za-najbolji-eu-projekt-u-hrvatskoj-2020/10480777/
PAMETNE ŠKOLE su 16. po redu na spisku za glasanje i to pod nazivom: Inovativnim umom do pametnih škola – PAMETNE ŠKOLE (Brodsko-posavska županija).

 

Molimo Vas da izdvojite minutu svog vremena i putem gore priloženog linka date glas za projekat PAMETNE ŠKOLE.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna