Premijer Tulumović obećao nabavku ultrazvučnog aparata za UKC Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je obećao nabavku ultrazvučnog aparata za potrebe Klinike za interne bolesti UKC-a Tuzla. Naime, nabavka ovog veoma značajnog uređaja bila je glavna tema današnjeg sastanka premijera Tulumovića sa predsjednikom i potpredsjednikom Udruženja dijaliziranih i svih transplantiranih bolesnika Tuzlanskog kantona Rasimom Halilčevićem Hajrudinom Garagićem.

Udruzenje dijaliziranih 28 10 2020Podsjećamo Federalno udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika je nedavno pokrenulo i inicijativu, za prikupljanje pomoći kako bi se osigurala sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata.
„Ovaj aparat je od izuzetne važnosti za pravilnu i pravovremenu dijagnostiku koja doslovno pacijentima spašava život", kazali su Halilčević i Garagić.
Premijer Tulumović podsjetio je da su se već u saradnji sa Upravom UKC-a i donatorima uspjeli osigurati novi aparati za dijalizu, što je dalo značajan doprinos kvaliteti usluga koje se svakodnevno pružaju ovim pacijentima.
„Također smo i sa kantonalnog, ali i sa nivoa Federacije BiH do sada već osigurali značajna finansijska sredstva za Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Kao Vlada ne želimo diktirati gdje će se ta sredstva koristiti, to je posao Uprave UKC-a, ali očekujemo da ta sredstva uskoro rezultiraju i novim uređajima na svim klinikama, ali i uopće poboljšanjem nivoa medicinske usluge koja se pruža na UKC-u", kazao je premijer Tulumović.
Također, premijer Tulumović je istaknuo da su rad i aktivnosti Udruženja vidljive i prepoznate, kao i da su od iznimnog društvenog značaja, te će u skladu s tim Vlada nastojati da u narednom periodu pomogne njegovo djelovanje.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna