SKUPŠTINA JP RTV TK PREKINUTA ZBOG NEZAKONITO DONESENE ODLUKE

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


S ciljem otklanjanja nedoumica i sprječavanja dezinformisanja javnosti o radu Vlade Tuzlanskog kantona i njenih punomoćnika koji obnašaju dužnost Skupštine JP Radio – televizija Tuzlanskog kantona (JP RTV TK), građane želimo upoznati sa stvarnim stanjem i činjenicama sa jučerašnje sjednice Skupštine ovog javnog preduzeća.


Naime, na osmoj sjednici Skupštine JP RTV TK-a na nepravilan i nezakonit način usvojena je Odluka o izmjeni i dopuni Statuta ovog javnog preduzeća. Odgovarajuće prijedloge izmjena i dopuna Statuta Skupštini su proslijedili neovlašteni predlagači, koji nisu aktivno legitimisani za predlaganje dnevnog reda niti odluke o izmjenama i dopunama Statuta. Jedini ovlašteni predlagač za izmjene i dopune Statuta Preduzeća je Nadzorni Odbor Preduzeća.
Nakon što su se punomoćnici u Skupštini JP RTV TK u toku jučerašnje sjednice Skupštine konsultovali o do tada obrađenom dnevnom redu i donesenim odlukama te uvidjeli gore navedene nepravilnosti, predsjednik Skupštine je prekinuo sjednicu i obavijestio prisutne da će se nastavak te sjednice Skupštine održati naknadno.
Na ovaj način nastoje se preduprijediti i spriječiti sve eventualne negativne posljedice koje bi sporna odluka o izmjenama i dopunama Statuta mogla proizvesti u normativno-pravnom smislu, te da se u nastavku sjednice Skupštine donesu odluke koje su u potpunosti utemeljene na važećim propisima.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15