PREDSTAVNICI SABNOR-a NAJAVILI OBILJEŽAVANJE 70 GODINA ZAVNOBIH-a

Kako bi ukazali na važnost zajedničkog obilježavanja 70. godišnjice od Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a danas su se sa premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem i ministrom za boračka pitanja Ibrahimom Salihovićem sastali predstavnici Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata TK Božo Novaković i Radovan Mirković.

 

sabnor


Naglašavajući da će i dalje nastaviti borbu za održavanje ideje antifašizma i državotvornosti BiH predstavnici SABNOR-a TK predložili su da u organizaciju predstojeće svečanosti povodom Dana državnosti BiH budu uključene i druge boračke organizacije sa područja Tuzlanskog kantona. Podsjećajući na historijsku važnost ZAVNOBIH-a i njegovanja antifašističkih tekovina premijer Čaušević i ministar Salihović podržali su program obilježavanja 70 godina državnosti BiH te najavili sastanak sa predstavnicima Skupštine TK i boračkih organizacija na kojem će biti dogovoreni detalji o učesnicima i protokolu svečanosti.
Na današnjem sastanku bilo je riječi i o obnavljanju preostalih oštećenih spomenika NOR-a i finansiranju ovog građanskog udruženja.

 

Odjeljenje za informisanje

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15