Premijer TK upriličio prijem za najuspješnijeg bh. košarkaškog sudiju Zurapovića

Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić upriličio je prijem za najuspješnijeg bosanskohercegovačkog i svjetski priznatog košarkaškog sudiju Ademira Zurapovića, Tuzlaka koji je prvi put u karijeri sudio finale na Olimpijskim igrama u Tokiju.

10082021-prijem za ademira zurapovicaOvom prilikom premijer Hodžić je čestitao Zurapoviću na postignutom uspjehu, zahvalivši mu se na najsvjetlijem predstavljanju Tuzle i Bosne i Hercegovine u svijetu.
„Već 25 godina naš sugrađanin Zurapović pronosi ponos i slavu Tuzle i ovog kraja u najvišem košarkaškom svijetu. Ono što se dešavalo posljednjih godina, naročito 2021. godine u Tokiju je svakom građaninu ovog kantona na ponos. Mi nismo do sada imali ovu vrstu uspjeha naših ljudi na košarkaškom tronu svijeta, kazao je premijer Hodžić izražavajući zadovoljstvo povodom današnjeg susreta.
„Nadam se da građani TK dijele ovu našu zahvalnost Zurapoviću i činjenicu da ga ubrajamo među najuspješnije Tuzlake", poručio je premijer Hodžić.

Zahvalivši se premijeru TK na pozivu Ademir Zurapović je iskazao zadovoljstvo današnjim susretom prilikom kojeg je prenio iskustva sa Olimpijskih igara.
„Olimpijske igre su za mene velika čast, svaka utakmica je obaveza da odradim što bolje", kazao je Zurapović.
Finale Olimpijskih igara, kako je naveo, za njega predstavlja priznanje za svih 25. godina rada na međunarodnoj sceni, poručivši da je to i obaveza da nastavi s radom i predstavi svoj grad Tuzlu, TK, BiH i Košarkaški savez BiH i sebe na najbolji način i ubuduće.

Sastanku su prisustvovali i ministar kulture i sporta TK, Zlatan Muratović, te ministar finansija TK, Vedran Lakić. Zurapović je premijeru Hodžiću i ministrima Muratoviću i Lakiću uručio suvenir s Olimpijskih igara u Tokiju.

Arbitar Zurapović je FIBA sudija od 1995. godine, a do sada je također sudio i na nekoliko Evropskih prvenstava, te na Svjetskom prvenstvu u Kini koje je održano 2019. godine.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna