Dogovoreno unaprjeđenje privredne i kulturne saradnje s R Turskom

Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić i predsjednik Skupštine TK, Slađan Ilić bili su domaćini sastanka s novoizabranim Ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Sadıkom Babür Girginom, koji je danas upriličen u Vladi TK. Sastanku je prisustvovala i trgovinski savjetnik Ambasade R Turske u BiH, Sevgin Gungor.

10082021-ambasador turske s ilicem i premiejromOvo je prva nastupna posjeta Tuzlanskom kantonu novog Ambasadora R Turske u BiH, a ujedno i Gradu Tuzli.

Premijer Hodžić i predsjednik Skupštine TK, Ilić uputili su dobrodošlicu Ambasadoru Republike Turske, te izrazili žaljenje i suosjećanje sa narodom Turske zbog prirodne nesreće izazvane teškim požarima.

Na sastanku je bilo riječi o ekonomskoj i kulturnoj saradnji TK i R Turske.
Premijer Hodžić je predložio da se u narednom periodu organizira samit privrede, koji bi okupio privrednike TK i Turske, a u predstojećem periodu će se razmatrati dalji koraci.

„U programu ove Vlade je da poslovne zone povećamo za 50%", naglasio je premijer Hodžić, izrazivši spremnost za unaprjeđenje saradnje s Turskom naročito na polju ekonomije.
On je podjestio da je Univerzitet u Tuzli prvi u BiH uveo studijski program Odsjek za turski jezik i književnost.
Ambasador Sadik Babur Girgin je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Tuzlu i TK zahvalivši se Premijeru i predsjedniku Skupštine TK na dobrodošlici.
Ambasador Girgin je istaknuo da je Tuzla važan industrijski centar regiona, zahvalivši se na podršci Kantonalnoj vladi zbog rješavanja problema u kompaniji Soda Sisecam na početku mandata.

„Nama su važni uspjesi naših investitora, kako bismo mogli nastaviti s praksom dovođenja novih investitora u BiH", poručio je Girgin, ocijenivši Vladu TK inovativnom i progresivnom.

Dogovoren je nastavak saradnje na jačanju odnosa između Ambasade Republike Turske i Tuzlanskog kantona naročito u oblasti privrede i kulture.
Sastanku je pored premijera TK i predsjednika Skupštine TK prisustvovala i savjetnica premijera TK za informisanje, Fatima Mehmedović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna