Povodom Dana mladih premijer Hodžić upriličio prijem za predstavnike Vijeća mladih

U povodu Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava danas premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić i ministar za kulturu, sport i mlade, Zlatan Muratović upriličili su prijem za predstavnike Vijeća mladih Tuzlanskog kantona.

12082021-prijem vijece mladih kod premijeraČestitavši Dan mladih, premijer Hodžić izrazio je zadovoljstvo intenziviranjem dijaloga mladih i institucija vlasti, ističući da mladi trebaju biti partner vlastima. Premijer Hodžić je obilježavajući današnji datum uputio univerzalnu poruku mladima, da u parametrima različitih sistema, njeguju uvijek sisteme u kojima se prave vrijednosti ističu, da grade društvo pravednosti, socijalne osjetljivosti i međusobnog razumijevanja i podrške.
Ministar za kulturu, sport i mlade, Zlatan Muratović kazao je da je današnji sastanak nastavak kontinuiranog nastojanja Vlade TK da podrži mlade kao najveći resurs društva.
12082021-vm-premijer„Poslije usvajanje Strategije za mlade na početku godine, mi smo definirali trasu kako postaviti temelje za razvoj omladinskog aktivizma i napraviti preokret, u kojem bi TK bio prijestolnica mladih Evrope,"naglasio je ministar Muratović.
Prijemu su prisustvovali Asja Dizdarević, predsjednica Vijeća mladih FBiH, Ammar Grbić, potpredsjednik VM TK, Naser Abdurahmanović, predstavnik VM općine Lukavac, te Amir Zonić, direktor Festivala mladih, koji je najavio ovaj značajan događaj, koji će 22. augusta u Tuzli okupiti znatan broj mladih ljudi, koji će se predstaviti u polju umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije, naprednih tehnologija, nauke i inovacija. Predstavnici Vijeća mladih zahvalili su se Kantonalnoj vladi na prijemu, ističući da je TK jedan od vodećih kantona, kada je u pitanju politika prema mladima.
Vlada TK podržava Festival mladih i kandidaturu Tuzle i Tuzlanskog kantona za evropsku prijestolnicu mladih, čime bi se pospješilo privlačenje stranih investicija i sredstvava iz EU fondova, od kojih bi najveću korist mogli imati mladi i omladinske organizacije.
Sastanku su prisustvovale i pomoćnica ministra za kulturu, sport i mlade TK, Lejla Elezović i savjetnica premijera TK, Fatima Mehmedović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna