Povećanje broja zaraženih korona virusom


Konstantan porast broja zaraženih osoba korona virusom na području našeg kantona, razlog su za intenziviranje aktivnosti na prevenciji zaraze, rečeno je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije COVID-19.

16082021-Koordinaciono tijelo
Također istaknuto je da proces vakcinacije teče već ustaljenim tokom, ali i izraženo nezadovoljstvo slabim odazivom građanstva da primi vakcine.
Kako je rečeno, u domovima zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo TK uskladištena je sasvim dovoljna količina vakcina za potrebe građana našeg kantona.

Zbog evidentnog odbijanja građana da prime vakcine proizvođača Astra Zeneca, još jednom je podcrtano da nema opravdanog razloga zbog kojeg građani odbijaju pojedine tipove vakcina. „Izuzetno su mali procenti u kojima se pojavljuju neželjeni efekti vakcinacije da bi to bio razlog da se odbije imunizacija i sprječavanje širenja korona virusa", rečeno je danas.

Imajući u vidu dostupnost vakcina, Zavod za javno zdravstvo je u proteklim danima realizirao i SMS kampanju pozivajući građane da pristupe vakcinaciji ili da se registriraju da su vakcine primili u nekoj drugoj zemlji.

U narednom periodu, Vlada TK će, kako bi se približila građanima i potaknula ih da se vakcinišu, održati sastanke sa udruženjima građana i pozvati ih da animiraju svoje članstvo za imunizaciju. Također, Vlada će nastojati da u dogovoru sa domovima zdravlja osigura mogućnost da mobilni timovi za vakcinaciju naše stare i nepokretne sugrađane vakcinišu u njihovim domovima.

Dogovoreno je i da se prvog dana akademske 2021/'22. godine organiziraju posebni punktovi za vakcinaciju studenata i fakultetskog osoblja.

Imajući u vidu da se približava i početak nove školske godine, danas je zatraženo od Kriznog štaba da hitno prikupi informacije i Vladu Tuzlanskog kantona uputi u mogućnosti načina organizacije nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama u našem kantonu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna