Od 38 smrtnih ishoda u TK većina nevakcinisana

Trend pogoršanja epidemiološke situacije ilustruje podatak da su od 14 smrtnih ishoda od posledica koronavirusa, koliko je na području Tuzlanskog kantona registrovano tokom vikenda, tri bile nevakcinisane mlade osobe, koje nisu imale drugih pratećih bolesti, rečeno je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK.

koo t 25.10Sve slabiji odziv na vakcinaciju kao i nepoštivanje mjera koje su poduzete protiv pandemije COVID-19, naglašeno je ovom prilikom, doprinose alarmantnom pogoršanju stanja.

Prema riječima ministra zdravstva TK Bože Jurića evidentan je porast parametara u svim oblastima a u posljedjih sedam dana još 727 osoba pozitivno je na COVID-19 od 2677 testiranih, dok je 38 smrtnih slučajeva.

Epidemiološki podaci prezentovani ovom prilikom, prema mišljenju v.d. direktorice Zavoda za javno zdravstvo TK Maide Mulić, ukazuju na opasnost nekontrolisanog prijenosa bolesti. Prema mišljenju direktorice Mulić potreban je nadzor nad djecom koja dolaze u obdaništa a zbog početka nastave na fakultetima za očekivati je pogoršanje epidemiološke situacije.


Kada je u pitanju Tuzla drastičan je pad zainteresovanih za vakcinaciju, kazao je ovom prilikom direktor Doma zdravlja Tuzla Suad Bijedić te naglasio da su zabrinjavajući i lažni podaci koje zaraženi prijavljuju o članovima domaćinstava.

Predstavnici policije i inspekcija tokom kontrole provođenja propisanih higijensko-epidemioloških mjera istaknuli su zabrinjavajući odnos vlasnika ali i posjetilaca nekih ugostiteljskih objekata. Posebno obeshrabrujuća, naglašeno je, bila je situacija kada su u jednom od ugostiteljskih objekata legitimisali gotovo 400 osoba.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15