Pojašnjenje donesene higijensko – epidemiološke mjere

Imajući u vidu da je danas usvojena higijensko epidemiološka mjera, koja se odnosi na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, dovela do evidentnog nerazumijevanja, a posljedično tome i razumljivog negodovanja određenog broja vlasnika ugostiteljskih objekata, ovim putem dostavljamo pojašnjenje ove mjere.


Naime, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od danas je usluživanje gostiju u ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića: restorana, pizzeria, slastičarni, ćevabdžinica, nargila barova, caffe i bistro barova, klubova, diskoteka, kasina, sportskih kladionica, rad kafića i restorana u sklopu benzinskih pumpi i sl. dozvoljeno do 21 sat.


Nakon toga, zabranjeno je okupljanje gostiju u navedenim objektima, a ugostiteljski objekti do kraja svog radnog vremena i dalje mogu vršiti dostavu hrane. Ovo podrazumijeva da uposlenici mogu raditi, ali je zabranjeno služenje hrane i pića gostima u objektima poslije 21 sat.


Također, u ugostiteljskim objektima zabranjeno je izvođenje muzike uživo.


S obzirom da se radi o privremeno donesenim mjerama, molimo građane i vlasnike ugostiteljskih objekata za razumijevanje. Istovremeno apelujemo prema svim našim građanima da proces vakcinacije shvate kao jedini izlaz iz ove svjetske pošasti.


U narednom periodu Krizni štab će sagledat najnovije podatke o zdravstvenom stanju u Tuzlanskom kantonu, te će u skladu s njima predlagati nove mjere.


Nadamo se boljim rezultatima i normalizovanju života i rada na području Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15