U TK ukupno 2147 oboljelih od COVID-19

Brzo širenje virusa SARS-CoV-2 nastavlja se na području Tuzlanskog kantona pa je u posljednjih sedam dana registrovano 66 smrtnih ishoda dok je trenutno ukupno 2147 oboljelih od COVID-19.

IMG 0012Ovi podaci kao i činjenica da je prvom dozom na području TK vakcinisano ukupno 28,31 % a drugom 25% građana usmjerili su tok današnjeg sastanka Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije COVID-19, ka razmišljanjima o otvaranju novih punktova za vakcinaciju.

Ovom su se prilikom čula i razmišljanja da je nekorektno stavljanje vakcinisanih građana u nepovoljan položaj zbog nevakcinisanih, te da odbijanje vakcinacije utiče na pooštravanje mjera zbog kojih posljedice snose i vakcinisani.

Prema riječima predstavnika Zavoda za javno zdravstvo TK trenutno je građanima na raspolaganju je 15.438 doza više vrsta vakcina ali da i pored toga nije moguće ispoštovati želje pojedinaca za vrstu vakcine. Također je istaknuto da je procenat pokrivenosti prvom i drugom dozom među općinama i gradovima TK drastično različit.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15