Vlada TK i UNHCR BiH zajedno u rješavanju problema migranata

U cilju zagovaranja pronalska adekvatnijeg prostora u kojem bi bila smještena Služba za poslove sa strancima danas je premijera Tuzlanskog kantona Kadriju Hodžića posjetila predstavnica UNHCR-a u Bosni i Hercegovini Lucie Gagné (Lusi Ganje).

IMG 0429Izrazivši zadovoljstvo zbog dosadašnje dobre saradnje premijer Hodžić je naglasio da će se Vlada TK rado uključiti u rješavanje ovog problema.

Prema riječima predstavnice UNHCR-a Ganje, zgrada u kojoj se trenutno nalazi Služba je u centru Tuzle i nije odgovarajuća za veći broj migranata.

„Dobra je prilika da sada kada nema mnogo migranata uspostavimo sistem i budemo spremni na mogući priliv koji bi mogao uslijediti dolaskom ljepšeg vremena", kazala je Ganje uz napomenu da su u okviru Međunarodne organizacije za migracije (IOM) već formirani mobilni timovi.

U UNHCR-u traže model kako da pomognu Službi za strance, rečeno je ovom prilikom, a uloga mobilnih timova je da pomognu u registraciji i identifikaciji tražitelja azila sa Službom za poslove sa strancima, gdje bi identifikovali "ranjivost" migranata i potrebu za međunarodnom zaštitom te ih u u skladu sa tim upućivali u postojeće centre.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15