Kontinuirana podrška Vlade TK povratnicima u Srebrenicu

Stanje u oblasti povratka na području Srebrenice i plan podrške Vlade Tuzlanskog kantona projektima održivog povratka bili su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića, ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Esada Džidića i ministra za boračka pitanja Fedahije Ahmetovića sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Hamdijom Fejzićem i stručnim saradnikom u Kabinetu načelnika Nerminom Alivukovićem.

Srebrenica 08 02 2022Premijer Hodžić je ovom prilikom istaknuo da Vlada Tuzlanskog kantona ima potpunu empatiju i razumije stanje potrebe svih povratnika, a posebno povratnika u Srebrenicu. „S tim u vezi, Vlada je i do sada, te ćemo i u narednom periodu nastaviti pružati podršku i otvoreni smo da pomognemo potrebe povratnika", kazao je premijer Hodžić.

Zamjenik načelnika Fejzić je kazao da je Tuzla Srebrenici i Srebreničanima drugi dom. „Odavdje smo uvijek imali pruženu ruku pomoći i na tome smo iznimno zahvalni. Ipak mnogo je još uvijek prostora kako bi smo tu podršku i prošrili ili kvalitetnije usmjerili", kazao je Fejzić ističući da je cilj današnje posjete da se vidi kakve su mogućnosti, koliko i na koji način će Srebrenica moći računati na podršku Kantonalne vlade.

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak je ovom prilikom goste upoznao sa obimom podrške koja je za projekte održivog povratka realizirana tokom protekle godine, te ukratko prezentirao intencije i planove Vlade za ovu godinu.

„Prošle godine odobrena je realizacija projekta za školu u Potočarima i to je projekat koji se trenutno realizira. Što se tiče ove godine, u projekciji Budžeta TK za 2022. godinu, u odnosu na prethodnu godinu, skoro pa da su udvostručena sredstva za realizaciju programa podrške održivom povratku. Program će uskoro biti spreman i vrlo brzo će biti i objavljen", nagovijestio je ministar Džidić pozivajući sve povratnike da sa urednim aplikacijama, ispunjavajući kriterije, apliciraju za sredstva, kako bi im Ministarstvo pomoglo u realizaciji za njih bitnih projekata.

Također, na kraju sastanka članovi Vlade Tuzlanskog kantona su pozvali i predstavnike Općine Srebrenica da po objavi Programa projektima apliciraju dio sredstava namijenjen realizaciji infrastrukturnih projekata kojima bi se život povratnika učinio ugodnijim.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15