Javna čestitka u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:
„Svim građanima Bosne i Hercegovine u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u lično ime upućujem čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.


Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine dominantna većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive. Time je otvoren put proglašenju nezavisnosti i međunarodnom priznanju suvereniteta naše domovine.

Ove godine obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine ima višestruk značaj.

Na prvom mjestu radi se o jubileju, 30 godina od obnove nazavisnosti naše domovine.

Također, ovogodišnji Dan nezavisnosti obilježavamo i u posebnom društvenom kontekstu. Danas se više nego ikada u proteklih 30 godina ponovno atakuje na bosanskohercegovačku nezavisnost. Pokušavaju joj se umanjiti ingerencije, donose se antiustavni zakoni i separatističke ideje ponovno isplivavaju na površinu.

Zato danas moramo više nego ikad do sada i odlučnije nego ikad do sada pokazati našu oprdijeljenost da se borimo za cjelovitu, nezavisnu, suverenu Bosu i Hercegovinu. Bosnu i Hercegovinu u kojoj, bez obzira na boju kože, vjeru, naciju ili bilo koju drugu različitost, ima mjesta za sve one koji je doživljavaju svojom domovinom.

Odlukom o nezavisnosti 1992. godine potvrđen je viševijekovni kontinuitet i pravo na postojanje Bosne i Hercegovine. Neka nam ponos i ljubav prema jedinoj domovini budu poticaj da svi zajedno nastavimo graditi sigurnu, stabilnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, kavu njeni građani i zaslužuju."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15