Konkretizacija najavljenih aktivnosti Vlade TK

S ciljem pokretanja konkretnih aktivnosti u pogledu dodatnog kadrovskog i materijalnog – tehničkog opremanja Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Kantonalne uprave civilne zaštite i Direkcije robnih rezervi Tuzlanskog kantona, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar finansija TK Suad Mustajbašić danas su upriličili sastanak sa čelnicima ovih kantonalnih institucija.

Konkretizacija aktivnosti 02 03 2022

Podsjećamo u svom ekspozeu prilikom imenovanja premijer je najavio da će Vlada Tuzlanskog kantona predvidjeti petnaest miliona konvertibilnih maraka za ove namjene.

S tim u vezi danas je sagledana situacija u sva tri navedena resora, prepoznat je prostor za neophodne intervencije, te su u skladu s tim određeni pravi budućeg djelovanja.

„Aktualna situacija kako u regionu, tako i na globalnom planu pred nas stavlja izazov za koji moramo pronaći što adekvatniji odgovor. U tom smjeru danas smo sagledali stanje u oblasti sigurnosti, civilne zaštite i robnih rezervi, te smo postavili određene zadatke da se Vladi Tuzlanskog kantona u što kraćim rokovima dostave potrebe za nabavku neophodnih materijalno - tehničkih sredstava, kadrovsko popunjavanje, te nabavku životnih namirnica, a sve kako bi smo, kao Vlada, što prije stvorili pretpostavke za njihovu nabavku", kazao je danas premijer Halilagić.

Direktor uprave policije MUP-a TK Dževad Korman je istaknuo da je stanje sigurnosti u Tuzlanskom kantonu zadovoljavajuće, da su svi parametri na zadovoljavajućem nivou, ali da situacija na globalnom planu uzrokuje i određeni osjećaj nesigurnosti kod građana Tuzlanskog kantona.

Iako su u proteklom periodu napravljeni određeni pomaci još uvijek postoji potreba za dodatnim ulaganjima kako u oblasti robnih rezervi, tako i u oblasti civilne zaštite, a sve kako bi se sigurnost građanstva podigla an viši nivo, složili su se direktori Kantonalne uprave civilne zaštite Mirzad Fazlić i Kantonalne direkcije robnih rezervi Almir Žilić.

Ministri unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović i finansija Suad Mustajbašić podržali su današnji plan, te najavili da će resorna ministarstva i Vlada u cjelini, rebalansom Budžeta TK, koji je već u pripremi, iznaći sredstva za realizaciju najavljenih aktivnosti.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15