Ubrzati aktivnosti u cilju što skorijeg početka radova na izgradnji autoceste Tuzla - Orašje

„Vlada Tuzlanskog kantona, u cjelokupnom svom mandatu, stoji na dispoziciji da pomogne provođenje svih neophodnih koraka kako bi se što prije počelo sa konkretnim radovima na izgradnji autoceste Tuzla – Brčko – Orašje", rečeno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra trgovine, turizma i saobraćaja Mustafe Šakića sa izvršnim direktorom JP Autoceste FBiH za projektovanje i građenje Ešefom Džafićem.

Autoceste FBiH 28 03 2022Današnji sastanak iskorišten je kako bi se Vlada detaljnije upoznala sa trenutnim aktivnostima na realizaciji ovog generacijskog projekta, kao i svim što je realizirano u prethodnom periodu.

„Ovo je naš generacijski projekat i veoma nam je bitno da prvi radovi na geološkim istraživanjima na prvoj dionici započnu što prije. U tom smislu Vlada, resorna ministarstva i ja lično stojimo na dispoziciji Autocestama FBiH, da pomognemo u svemu onome što bude u našoj moći. U tom pogledu garantiramo da će svako postupanje, koje bude u nadležnosti Tuzlanskog kantona, imati prioritet u postupanju i da se niti na jednu našu aktivnost neće čekati duže od stvarno neophodnog vremena", kazao je premijer Halilagić.

Direktor Džafić je premijeru prezentirao da sve dosadašnje aktivnosti teku predviđenom dinamikom, te da se polovinom ove godine očekuje i da Posavski kanton i Brčko Distrikt urade svoju prostorno – plansku dokumentaciju, kako bi se moglo početi i sa projektiranjem autoceste na ovom području. „Dok to čekamo, aktivnosti na dionici koja ide kroz Tuzlanski kanton idu svojim tokom i uskoro očekujemo evaluaciju ponuda koje su pristigle po tenderu za izradu Glavnog projekta dionice od Tuzle do Previla", kazao je Džafić.

Današnjem sastanku prisustvovao je i pomoćnik ministra za saobraćaj Nenad Lukanović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15