Sastanak premijera Halilagića sa predsjednikom KUD ,,Puračić"

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić održao je sastanak sa predsjednikom KUD ,,Puračić" Hazimom Osmanovićem. Sastanku su prisustvovali i ministrica za kulturu, sport i mlade Ivana Mijatović te pomoćnica za kulturu Amela Mehmedović i sekretar Vlade Enver Ćosićkić.

kud puracic 300322
Tema sastanka bio je rad i rezultati KUD ,,Puračić", kao i naredne aktivnosti sa akcentom na Internacionalni festival folklora ,,Dani ćaske" koji je ispunio preduslove za dobijanje certifikata CIOFF festivala, ali i nastavak aktivnosti nakon uvrštavanja Puračke ćaske –umijeće pripremanja i služenja na Listu nematerijalne kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je bilo riječi o generalnim problemima i poteškoćama sa kojim se susreće većina kulturno-umjetničkih društava u svom redovnom radu.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15