Rebalansom stvoriti preduslove za nastavak realizacije predviđenih mjera

U cilju nastavka realizacije mjera koje su obećane i navedene u njegovom ekspozeu, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas je posjetio Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona. Na radnom sastanku sa ministrom Suadom Mustajbašićem i njegovim saradnicima akcentorano je da je Vlada u ovih prvih mjesec dana, od ukupno predviđenih 18, već u cjelosti realizirala četiri mjere.

Min finansija 01 01 04 2022„Onoliko koliko smo mogli Vlada je odmah od stupanja u mandat uradila. Istovremeno smo radili i na pripremama za rebalans Kantonalnog budžeta, kako bi smo time stvorili pretpostavke za realizaciju ostalih mjera", kazao je danas premijer Halilagić.

S tim u vezi, na današnjem sastanku analiziran je prijedlog rebalansa, a posebna pažnja posvećena je i trenutnom stanju u Budžetu i trendovima prikupljanja prihoda.

„Ova budžetska godina pokazuje određeni rast prihoda, pa uz dosadašnji trend rashoda, možemo reći da je stanje u kantonalnom budžetu stabilno. Naš je imperativ da takvo stanje i stabilnost zadržimo i u narednom periodu, te moramo biti oprezni pri planiranju rashoda u budućnosti. Ipak danas smo postigli dogovor da će rebalans budžeta sadržavati sve budžetske pozicije za implementaciju mjera iz ekspozea", kazao je danas ministar Mustajbašić, izražavajući zadovoljstvo da je premijer za svoju prvu posjetu ministarstvima odabrao upravo Ministarstvo finansija.

Uz ministra Mustajbašića današnjem sastanku su prisustvovali sekretar Ministarstva Merima Hajdarević, te pomoćnica ministra za planiranje budžeta Edina Kurević i pomoćnik ministra za trezor Bahrija Jusupović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15