Uspješna saradnja Kantonalne vlade i NLB banke

Dosadašnje aktivnosti i unaprjeđenje međusobne saradnje kao plan aktivnosti u narednom periodu bile su teme sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i NLB banke. Istaknuto je da je NLB banka u dosadašnjem periodu bila vjeran poslovni partner Vladi Tuzlanskog kantona ali i svim drugim poslovnim subjektima i građanima koji su ovoj banci ukazali svoje povjerenje.

NLB 27 05 2022„Podrška Banke ne smije izostati ni u narednom periodu, bilo da se radi o službenim projektima ili drugim projektima naše banke, a kroz koje se može vidjeti naša društvena odgovornost prema zajednici u kojoj radimo" rekla je predsjednica Uprave Banke Lidija Žigić i dodala da će fokus aktivnosti Banke i dalje biti na tuzlanskoj regiji.

Tokom sastanka je akcentirano da NLB banka bilježi kontinuitet dobrih rezultata u poslovanju, te da se konstantno nalazi na sličnoj poziciju u odnosu na druge banke.

Ipak u prva tri mjeseca ove godine zabilježen je nešto značajni rast u oblasti poslovanja sa stanovništvom, što i jeste u primarnom fokusu Banke", kazao je danas član Uprave Banke Denis Hasanić.

Po pitanju poslovanja, Vlada Tuzlanskog kantona je jedan od najvećih najveći komitenata NLB banke. Obzirom da Kanton već duži niz godina posluje putem NLB-a, dosadašnja saradnja je ocijenjena uspješnom i istaknuta je želja da se takvi poslovni odnosi nastave i u budućnosti.

„NLB banka, odnosno Tuzlanska banka kao njena prethodnica, je i sama proizvod ove regije. Raduje nas konstantnost u poslovanju i prisutnost pozitivnog trenda poslovanja NLB banke", rekao je premijer Irfan Halilagić.

Imajući u vidu već iskazan visok stepen društvene odgovornosti Bankei dosadašnje često učestvovanje u projektima koji su u svom fokusu imali humanost, premijer Halilagić i ministar finansija Suad Mustajbašić su pozvali članove Uprave banke da sinergijskim djelovanjem Banka i Vlada udruže snage i pomognu brži početak rada Centra za autizam u Tuzli.

Ovaj poziv naišao je na podršku direktorice Žigić, koja je istaknula da se radi o izuzetnoj ideji te da će takvi projekti u NLB banci uvijek imati partnera.

Osim predsjednice Uprave Žigić i člana Uprave Hasanića, današnjem sastanku je u ime NLB banke prisustvovao i direktor poslovnog centra Tuzla Adnan Nuhanović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15