Ravnomjerna raspodjela ka lokalnim zajednicama

Premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića upoznao je danas gradonačelnik Gračanice Nusret Helić o aktuelnim projektima za čije okončavanje je Gradu potrebna finansijska pomoć Kantona.

IMG 0850Sastanak, kojem su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Emir Begić, savjetnik premijera Hasan Fehratović te pomoćnik gradonačelnika za poduzetništvo, lokalni razvoj i finansije Nihad Sinanović, bio je prilika za prezentaciju ključnih projekata kada je u pitanju vodosnabdijevanje Gračanice i stanja u kojem se nalazi izgradnja sportske dvorane.

Naglasivši da Vlada TK ima odgovornost prema građanima cijelog kantona, premijer Halilagić je kazao da će putem resornih mnistarstava pronaći način da se pomogne Gradu Gračanica u njihovim nastojanjima da riješe problem vodosnabdijevanja i sportske dvorane za učenike dvije srednje škole.

Velike investicije potrebne za bušenje eksploatacionih bunara i izgradnju bunarskih zahvatnih objekata za potrebe vodosnabdijevanja grada Gračanica, prema riječima gradonačlenika Helića, iscrpile su sredstva Grada.

Prema riječima premijera Halilagića, Vlada TK podržava napore koje Gračanica kontinuirano ulaže u razvoj Grada i njen moto je ravnomjerna raspodjela ka svim općinama i gradovima TK.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15