Šefica IOM-a Lungarotti kod premijera Halilagića

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić sa savjetnikom Hasanom Fehratovićem primio je danas koordinatoricu za Zapadni Balkan Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i šeficu te misije u Bosni i Hercegovini Lauru Lungarotti sa saradnicima. Bila je to prilika da se sagledaju mogućnosti buduće saradnje.

Fokus aktivnosti Agencije, prema riječima šefice Lungarotti, je stvaranje podrške sigurnosti građanima, prije svega kroz bolje upravljanje migracijama. To se odnosi, rečeno je ovom prilikom, kako na migrante koji na putu kroz Evropu prolaze BiH tako i na mlade Bosance i Hercegovce koji napuštaju BiH.

28062022 iom premijer„Kao mlad čovjek i sam sam zainteresovan za ovu temu te osjećam odgovornost da se angažujem u kreiranju boljih uslova koji će zadržati mlade u BiH", kazao je ovom prilikom premijer Halilagić.
Prioritet IOM-a na području BiH, rečeno je ovom prilikom, pored podrške migrantima je i prevencija govora mržnje te pomoć mladim ljudima.
Premijer Halilagić izrazio je zadovoljstvo što IOM otvara kancelariju u Tuzli te podržao buduću saradnju kada je u pitanju rad Vijeća mladih TK te projekat Evropske prijestolnice mladih.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15