Namjenska sredstva za općine Banovići i Kladanj

U prisustvu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anele Ajšić danas su načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović i načelnik Općine Banovići Bego Gutić potpisali ugovore o dodjeli namjenskih sredstava.

ugovori prostornoRiječ je sredstvima obuhvaćenim Programom raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona za 2022. godinu.

Općini Kladanj je za sanaciju fasade i krova poslovno stambenog objekta u ulici Kladanjske brigade br. 9 i 11 odobreno 30.000 KM a Općini Banovići 82.500 KM za izgradnju energijski efikasne rasvjete u Ulici Branilaca Banovića i Ulici Armije BiH - prvi dio od kružnog toka (kod sportske dvorane) do pružnog prijelaza prema B.P.E Petrol Banovići).

Ovom je prilikom također potpisan ugovor za toplifikaciju Općine Banovići te je za projekat pod nazivom Rekonstrukcija toplovodne mreže, dionica Toplana - Sportsko kulturni centar Banovići izdvojen iznos od 330.000 KM.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15