Prezentovane ključne mjere u borbi protiv korupcije

Tim za prevenciju korupcije Vlade Tuzlanskog kantona uz podršku Misije OSCE-a BiH održao je danas interresorni sastanak na kojem su prezentovane ključne mjere. U fokusu su bile mjere čija je implementacija predviđena u prvoj godini po usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2021 - 2024. godine i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2021 – 2024. godine, odnosno mjere koje je potrebno provoditi kontinuirano.

Opširnije...

Delegacija Vlade TK pridružila se obilježavanju Dana ustanka naroda i narodnosti BiH

U povodu obilježavanja 80 godina od 27.jula 1941. godine – Dana ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine u borbi protiv fašizma, delegacije Skupštine i Vlade TK položile su cvijeće i vijence na spomen obilježjima na kompleksu Slana Banja u Tuzli i odale počast onima koji su izgubili život braneći Tuzlu i BiH.

Opširnije...

Najava masovnijeg pristupa vakcinaciji

Mada je epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona još uvijek stabilna, nadležne institucije zadužene za provedbu i kontrolu mjera borbe protiv COVID-19 na današnjem su sastanku razgovarale o pripremama za moguće pogoršanje stanja.

Opširnije...

Čestitka u povodu nastupajućeg Kurban – bajrama

U povodu nastupajućeg Kurban – bajrama premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić upućuje javnu čestitku u kojoj se kaže:

„U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim Bošnjacima upućujem iskrene čestitke.

Opširnije...

Ove sedmice u TK dolazi 13.000 vakcina

U proteklih sedam dana nije bilo smrtnih ishoda od posljedica COVID-19 a registrovano je ukupno sedam novooboljelih od 1110 testiranih na području Tuzlanskog kantona, rezimirano je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja pandemije COVID-19.

Opširnije...

Premijer Hodžić upriličio prijem za organizatore i dobitnike novinarske nagrade Nino Ćatić

Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić upriličio je prijem za organizatore i dobitnike novinarske nagrade Nino Ćatić i članove žirija za dodjelu spomenute nagrade, koji dolaze s područja TK.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna