Održana 10. vanredna sjednica Vlade TK

Vlada Tuzlanskog kantona na vanrednoj sjednici donijela je Odluku kojom određuje industrijske grane u kojima će prioritetno djelovati.

 

Vlada je također utvrdila tekst Javnog poziva za prikupljanje prijava za intervencije u privrednim društvima iz hemijske i drvoprerađivačke industrijske grane. Javni poziv bit će objavljen u dnevnom listu „Avaz" i na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona. Također su zadužena Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, svako u okviru svog resora, da u roku od 7 dana sačine i Vladi Kantona na razmatranje dostave prijedloge Odluke o utvrđivanju kriterija za izbor privrednih društava iz oblasti industrijske grane u kojima će se prioritetno djelovati.

Odlukom je definisano da će Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede imenovati Komisije za provođenje postupka po Javnom pozivu za prikupljanje prijava za intervencije u privrednim društvima iz resorne industrijske grane.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna