Održana 40. vanredna sjednica Vlade TK

Utvrđen amandman na Budžet TK za 2017.godinu

 

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je amandman na Budžet Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.

Vlada 22 02 2017Amandmanom je predviđeno da se potrošačka jedinica „Mediji", zbog povećanih troškova produkcije medijskih sadržaja, uveća za 30.000,00 KM, a s ciljem zadržavanja kao i unaprjeđenja kvaliteta medijskih projekata za čiju se realizaciju traži podrška Vlade Tuzlanskog kantona. Povećanje sredstava omogućit će i većem broju medija i neprofitnih organizacija koje se bave informisanjem da ostvare pravo na sufinansiranje projekata, a očekuje se i povećanje kvaliteta i samih medijskih sadržaja koji se u okviru projekata planiraju realizirati.

 

 Imenovana Komisija za koncesije TK

 

Također, na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila prijedlog Odluke o imenovanju Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona. Prema prijedlogu predviđeno je da Komisiju čine Kantić Ešefa, Ustavdić Nataša, Hajdarević Sakib, Hasanagić Damir i Bilalić Ramiz. Komisiju, kao regulatorno tijelo koje obavlja funkcije i vrši ovlaštenja u vezi sa dodjelom koncesija koje su u nadležnosti Kantona, imenovat će Skupština Tuzlanskog kantona na period od 5 godina.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna