ODRŽANA 10.VANDREDNA SJEDNICA VLADE TK

VLADA TK IZNIJELA MIŠLJENJE O DVA ZAKONSKA PROJEKTA

 

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici prihvatila je izjašnjenje Ministarstva prostornog uređenja na dostavljene amandmane na prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju, kao i amandmane na ovaj prijedlog Zakona. Između ostalog radi se o izmjenama kojim resorno ministarstvo želi uvesti red u oblast građenja. Resorni ministar će u ime Vlade Kantona ove dokumente prezentovati na sjednici Skupštine TK.


Također, Vlada TK prihvatila je Mišljenje Ministarstva zdravstva u vezi sa Prijedlogom Zakona o izmjenana i dopunama Zakona o Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Prihvaćeni dokument, u kojem resorno ministarstvo nema primjedbe na predložene izmjene i dopune Zakona o Zavodu zdravstvenog osiguranja TK bit će proslijeđen Skupštini Tuzlanskog kantona.
Vlada Kantona zadužila je direktora Kantonalne uprave civilne zaštite
da Skupštini TK predloži da Prijedlog programa razvoja zaštite i spašavanja TK od prirodnih i drugih nesreća za period 2013-2017. razmatra u formi nacrta a ne prijedloga.

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15