Vijesti iz Vlade

PRIJEM ZA PREDSTAVNICE UDRUŽENJA "AMICA EDUCA"

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona Adem Šehidić primio je danas u posjetu predstavnice Udruženja „Amica Educa", Selmu Aličić i Ivonu Erdeljac.
Cilj posjete je bilo informiranje resornog ministra sa aktivnostima koje trenutno provodi ova nevladina organizacija, a baziraju se na edukaciji prosvjetnih radnika i promociji cjeloživotnog učenja sa namjerom promoviranja svih oblika obrazovanja. 

monks sastanak amica

Posebna pažnja posvećena je prezentaciji dva projekta „Prevencija i suzbijanje pojave seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu", koji bi se realizirao u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzla, a predviđa sistemsku edukaciju 30 prosvjetnih radnika iz osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Drugi projekat koji je u planu jeste NTC Sustav učenja čiji je autor dr. Ranko Rajević. Ovaj projekat ima za cilj-sustav učenja i rada s djecom predškolskog uzrasta s namjerom da se ubrza razvoj inteligencije i stvaralačkog mišljenja. Sa uspješnom realizacijom NTC projekta djeca bi i u fizičkom i u mentalnom razvoju bila daleko spremnija za školu.
Ministar Šehidić izrazio je zadovoljstvo spram predloženih projekata, te obećao pružanje podrške u organizaciji, kao i preporuku za realizaciju prezentiranih projekata.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv

 

Vi ste ovdje: Početna Ministarstva Ministarstvo zdravstva OBAVJEŠTENJA 2013 PRIJEM ZA PREDSTAVNICE UDRUŽENJA "AMICA EDUCA"