SOLARNA ELEKTRANA USKORO I NA KROVU B – CENTRA U TUZLI

 Ministar energetike, industrije i rudarstva TK, Željko Knežiček, uručio je u petak privrednom društvu Babilon potvrdu o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za korištenje sunčeve energije.

 Naime, u narednom periodu, Babilon na krovu poslovnog objekta B – centar u Tuzli planira izgradnju solarne elektrane, koja će za potrebe Elektroprovrede BiH proizvoditi električnu energiju.

“Mi to radimo za potrebe energetskog sistema države BiH. Naše količine koje trošimo su znatno manje u odnosu na one koje ćemo po projektu proizvoditi”, kaže vlasnik privrednog društva “Babilon” d.o.o. Tuzla Bego Omerčević.

 

Ovo je šesti projekat u našem kantonu koji se realizira uz podršku resornog ministarstva. “Mi u resornom ministarstvu snažno podržavamo ovakve projekte. Stalno smo u kontaktu sa privrednim društvima koja imaju ovakve hale sa ravnim ili kosim krovovima. Treba te krovove iskoristiti, treba uhvatiti ovo sunce i sunčevu energiju pretvoriti u električnu energiju”, ističe ministar energetike, industrije i rudarstva TK Željko Knežiček.          

 

_________________________________

Odjeljenje za informisanje          

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv