Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Na RTV TK svečano puštena u rad HD oprema

09.04.2021

RTV TK HD rezija 02 09 04 2021„Ono što se postiže ovim projektom, jeste to da se uklapamo u svjetske trendove, da koliko je to moguće idemo u korak sa svjetskom tehnologijom, da i mi na području TK kao i građani u razvijenim zemljama svijeta imamo pristup tim tehnologijama. Ponavljam da je uspjeh samim tim veći s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, i još jednom čestitke za ovaj uspjeh ali i za poštovanje svih ovih mjera. I koristim priliku da još jednom pozovem sve građana da maksimalno poštujemo mjere kako bismo se mogli posvetiti nekim drugim stvarima prvo da spasimo živote građana a onda da se posvetimo stvarima poput ove", kazao je predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić.

U ime Vlade TK čestitke kolektivu uputio je premijer Kadrija Hodžić.

„Ovaj projekat na značajan način uklapa RTVTK u svjetske medijske trendove. To nam je sad u ovom momentu jako bitno, ne samo zato što se povećava kvalitet slike, rezolucija itd, nego zato što otvaramo prostor za poboljšavanje programa uopće", rekao je premijer Hodžić.

Direktor RTV TK Kasim Softić istakao je da su brojni benefiti prelaska na ovaj način rada i emitiranja. Osim što će doprinijeti boljoj kvaliteti proizvedenog i emitiranog programa, nova oprema omogućit će bolje uslove rada uposlenicima RTVTK.

„Po onom sistemu kriza je šansa mi smo se tako ponašali i umjesto čekanja da vidimo šta će biti, kuda će nas odvesti, mi smo se digli i uhvatili u koštac i sa nadolazećim problemima zdravstvene prirode, ali i za svoje mjesto na medijskom tržištu u BiH. Uslov svih uslova jesu adekvatne predispozicije za rad, prije svega tehnička opremljenost, u vrijeme kada je cijeli svijet bio, na određeni način, na koljenima mi smo smogli snage ušli u investiciju vrijednu 150.000 KM, proveli svu proceduru onako kako to nalažu propisi. Mi smo i ranije našu HD opremu stavili u funkciju, međutim kako smo posvećeni prije svega borbi protiv pandemije koronavirusa ovaj fini događaj na ovaj način smo ga realizirali tek danas", rekao je direktor Softić.

Osim vlastitih sredstava koja su izdvojena za ovaj projekat, predstavnici Televizije su zahvalnost na podršci izrazili i Vladi i Skupštini TK, Federalnom ministarstvu za povratak, poslovnim partnerima, građanima TK, odnosno gledateljima i slušateljima programa, zbog čega će se i dalje truditi da budu najbolji i ostanemo „najbliži vama".


 {webgallery}RTV TK HD rezija 09 04 2021RTV TK HD rezija 02 09 04 2021{/webgallery}