Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Demantij Ministarstva zdravstva TK na tekst o nezakonitom stjecanju licence za rad

27.11.2023

Obavještenje - demantij

 

U vezi sa natpisom obavljenim inicijalno na web portalu žurnal.info, pod naslovom „Licencu za rad dobio u Tuzli: Italijanski državljanin nezakonito postao diplomirani fizioterapeut“, a kojeg su objavili i brojni drugi mediji, Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona odlučno odbacuje sve tvrdnje koje su navedene u tekstu, a koje Ministarstvo dovede u vezu s ovim nečasnim radnjama.

U Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona, kao nadležnoj kantonalnoj instituciji, stručne ispite polažu zdravstveni radnici koji su završili srednju školu zdravstvenog usmjerenja, a nakon obavljenog pripravničkog staža. Zdravstveni radnici, koji su završili fakultet zdravstvenog usmjerenja, stručni ispit polažu pred ispitnom komisijom Federalnog ministarstva zdravstva i nikada ovaj ispit nisu polagali pred Komisijom Ministarstva zdravstva TK.

Shodno navedenom, obavještavamo javnost da u slučaju navedenom u novinarskom tekstu radi o falsificiranim dokumentima Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, te pozivamo sve istražne organe da u što skorije vrijeme poduzmu sve neophodne korake na rasvjetljavanju ovih navoda.

Na upit Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona je dostavilo Informaciju, u kojoj stoji da svršeni studenti Zdravstvenh studija Internacionalnog univerziteta u Goraždu nisu nikada polagali stručni upravni-državni ispit u Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona.

 

 

Odjeljenje za informisanje