Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Informacije sa sjednica

Informacija sa 50. vanredne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

16.05.2024

Vlada 16 05 2024

Vlada TK je, na danas održanoj sjednici utvrdila Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2024. godinu. Program objedinjava manifestacije za koje je utvrđeno da na adekvatan način predstavljaju Tuzlanski kanton i doprinose razvoju, kulture, sporta poduzetništva, te uopšte doprinose poboljšanju ambijenta i kvalitete života građana Tuzlanskog kantona. Za podršku ovim manifestacijama predviđeno je  350.000 KM.

Vlada je danas utvrdila i prijedlog članova Komisije za javnu nabavku medicinske opreme na JZU UKC Tuzla ispred Vlade Tuzlanskog kantona. Radi se o Komisiji, koju će imenovati Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla, za nabavku linernog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom, fantomom za provjeru fizičkih mjerenja.

Zbog ispravljanja tehničke greške u ranije donesenoj Odluci o utvrđivanju uvjeta, ograničenja i postupka za ostvarivanje prava na prioritet prilikom prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa branitelja Bosne i Hercegovine i članova njihovih obitelji, u cilju pravilne provjere podataka, Vlada je danas donijela Odluku o dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta, ograničenja i postupka za ostvarivanje prava na prioritet prilikom prijema na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa branitelja Bosne i Hercegovine i članova njihovih obitelji.