Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz vlade

Mogućnosti javno-privatnog partnerstva na području protetike

21.09.2023

Ottobock 01 21 09 2023

U prisustvu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića, te ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Fadila Alića, ministra trgovine, turizma i saobraćaja Denisa Bećirovića, ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice Anele Ajšić,  ministra za kulturu, sport i mlade Damira Gazdića te skupštinskih zastupnika danas je održana prezentacija proizvoda kompanije Otto Bock Adria Sarajevo. 

Ottobock 02 21 09 2023
Prezentacijom je kompanija Otto Bock, vodeći svjetski proizvođač i distributer inovativnih proizvoda i usluga na području protetike, ortotike i egzoskeleta inicirala interes za javno-privatno partnerstvo sa Tuzlanskim kantonom za izgradnju Centra kompetencija za pacijente kojima je potreban protetski i ortotički tretman.


Time bi se, rečeno je ovom prilikom, stvorila prilika za osiguranje kvalitetne lokalne medicinske usluge i vrhunskih rješenja za postizanje bolje zdravstvene zaštite za ljude kojima su potrebna pomagala. Javno-privatno partnerstvo u ovoj oblasti, naglašeno je, podrazumijeva i benefite dugoročnog ugovora sa Zavodom zdravstvenog osiguranja TK, saradnju sa UKC-om Tuzla i Ministarstvo zdravlja TK.