Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Održan okrugli sto Primjena odgojne preporuke - redovno pohađanje škole

16.05.2022

3-1605Okrugli sto je organizovan u okviru projekta Razvoj saradnje kroz sveobuhvatan pristup u oblasti maloljetničkog prestupništva na kojem je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak partner.

Projekat ima za cilj da se sa djecom u kontaktu sa zakonom, djecom u riziku od vršenja krivičnih djela i njihovim porodicama u Gradu Lukavac postupa u skladu s međunarodnim standardima zasnovanim na pravdi za svako dijete, te da se mjere prevencije, intervencija i reintegracije poduzmu na najbolji mogući način koji je u interesu svakog djeteta. Projekat je finansijski podržan od strane vlade Švicarske.

Organizator okruglog stola je Udruženje građana Vive Žene u saradnji sa Centrom za socijalni rad Lukavac, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Univerziteta u Tuzli i Klinikom za psihijatriju UKC-a Tuzla.

Učesnici okruglog stola su bili članovi multidiciplinarnog tima, oformljenog u Gradu Lukavac, čije djelovanje je i formalno regulisano kroz potpisivanje Protokola o postupanju u oblasti maloljetničkog prijestupništva. Tema trećeg Okruglog stola je Primjena odgojne preporuke - redovno pohađanje škole ili redovno odlaženje na posao, sa fokusom na redovno pohađanje škole gdje su učesnici zajednički radili na konkretnom slučaju gdje je predložen plan mjera i načini sprovođenja ove mjere.

Projektne aktivnosti se realiziraju u skladu sa Ciljevima Programa prevencije, intervencije i resocijalizacije u oblasti maloljetničkog prijestupništva na području Tuzlanskog kantona 2020-2023. godina koji je usvojila Vlada TK.


{webgallery}2-16053-1605{/webgallery}