Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Osnovano Udruženje italijanskih privrednika u BiH

16.05.2022

00 Naslovna ITA BIHOsnivači Udruženja su Ambasada Republike Italije u BiH, Intesa Sanpaolo Banke, Bosancar d.o.o. Bosanska Krupa, R-S Silicon d.o.o. Mrkonjić Grad, Bytres d.o.o. Prijedor i Ella Textile d.o.o. Gradiška, koji su ujedno i prvi članovi ovog Udruženja.

Na svečanom prijemu prisutnim zvanicama obratio se Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini NJ. E. Marco Di Ruzza koji je ovom prilikom izjavio da je Ambasada snažno podržala inicijativu za stvaranje platforme za udruživanje italijanskih kompanija u Bosni i Hercegovini. To je zapravo projekt koji može povećati sinergiju između privrednih subjekata i saradnju s nadležnim tijelima u zemlji, pridonoseći daljnjoj konsolidaciji izvrsnih bilateralnih odnosa između Italije i BiH.

Udruženje će svoje djelovanje usmjeriti na podršku aktivnostima svih svojih članova, te opšti razvoj ekonomske razmjene u svrhu razvijanja i unaprjeđivanja odnosa između italijanskih i bh. privrednika, promovisanja i poticanja kontakata i saradnje s lokalnim, kantonalnim, entitetskim i državnim vlastima u BiH.

Za počasnog predsjednika Udruženja italijanskih privrednika u BiH izabran je NJ.E. Marco Di Ruzza, ambasador Republike Italije u BiH, dok će funkciju Predsjednika Udruženja obnašati Giuseppe Franchi.

Na svečanoj ceremoniji ispred Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona prisustvovali su Erna Kusturica, pomoćnik ministra za razvoj i Edina Salamović, stručni savjetnik za razvoj i javno-privatno partnerstvo.


{webgallery}01 ITA BIH00 Naslovna ITA BIH{/webgallery}