Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Osigurati uslove za kvalitetniji rad i brži razvoj Sode Sisecam i svih privrednih društava

23.03.2022

Soda Sisecam 01 23 03 2022Naime, kako je dalje rečeno, s obzirom na trenutnu situaciju i kretanja, kako na lokalnom, tako i na globalnom tržištu, Vlada saradnju sa svim privrednim subjektima u Tuzlanskom kantonu drži visoko na listi prioriteta. Pokazatelj takvog odnosa je i činjenica da je današnji sastanak organiziran odmah po zahtjevu Uprave Sode Sisecam. Imajući u vidu opredjeljenje i spremnost Vlade da pomogne razvoj privrede, Uprava Sode Sisecam je izrazila svoje zadovoljstvo, te je kao društveno odgovorna komapnija, koja prema riječima direktora Ozdemira, „živi sa svojim okruženjem", izrazila svoju spremnost da pomognu projekte posebno u obrazovnom sektoru u Tuzlanskom kantonu, a posebno oblasti obrazovanja kadrova hemijske struke.

Tokom sastanka generalni direktor Sode Mehmet Tekin Ozdemir je kazao da Soda ima stranog investitora, ali je ona bosanskohercegovačka kompanija koja dominantno koristi domaće sirovine i domaću radnu snagu, a svoj proizvod plasira na inostrana tržišta. Delegacija Vlade se zahvalila Sodi Sisecam na dosadašnjoj saradnji, te izrazila spremnost da u okviru posebnih radnih sastanaka, intenzivnom komunikacijom sa Sodom, ali i drugim privrednicima s jedne strane radi na stvaranju ambijenta za njihov dalji razvoj, ali i da ih, s druge strane, uključi u implementaciju društvenih aktivnosti u zajednici u kojoj privredna društva egzistiraju.

Osim premijera Halilagića i ministra Durakovića, današnjem sastanku su u ime Vlade TK prisustvovali i ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Emir Begić sa saradnicima, a uz direktora Ozdemira, u ime Uprave Sode Sisecam sastanku su prisustvovali izvršni direktori Nihad Akeljić i Mirsad Husić.


{webgallery}Soda Sisecam 02 23 03 2022Soda Sisecam 03 23 03 2022Soda Sisecam 01 23 03 2022{/webgallery}