Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Svečano otvorena nova "Pametna škola" u Tuzlanskom kantonu

06.03.2019

Danas je svečano otvorena nova „Pametna škole" u Tuzlanskom kantonu, obnovljena, energetski efikasna JU OŠ „Ivan Goran Kovačić" Gradačac. U proteklom periodu na objektu škole su izvođeni građevinsko-zanatski radovi na realizaciji mjera energetske efikasnosti: postavljena je termoizolacija na vanjske zidove objekta, nova vanjska stolarija, termoizolacija na tavanu škole i fiskulturne dvorane i novi toplovodni kotao na pelet.

Ukupna vrijednost radova je 84.744,49 €. Ovo je treća škola u okviru ovog projekta kojoj su okončani radovi. Do sada su završene rekonstrukcije i epitet „pametne škole dobile su JU Osnovna škola Sapna i Mješovita srednja škola „Musa Ćazim Ćatić" u Kladnju.


Podsjećamo, energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola" ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona, a implementiraju: Centra za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, udruženja Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološkog društva - BED iz Slavonskog Broda.