Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Obavještenje javnim i privatnim organizacijama o pozivu Svjetskog foruma za demokratiju

13.05.2022

Svjetski forum demokratije10. izdanje Svjetskog foruma za demokratiju ima za cilj istražiti ključne faktore koji doprinose nazadku demokratije, razmotriti kako bi se oni mogli riješiti i istražiti kakva je demokratska budućnost poželjna i moguća u interesu ljudi širom svijeta. Forum će se održati u obliku plenarnih sesija, forumskih razgovora koji će okupiti relevantne stručnjake i akademike koji će podijeliti svoja iskustva i razgovarati o tome kako poboljšati trenutnu situaciju. Inicijative će biti predstavljene u kratkim govorima od deset minuta i kritički ocijenjene od strane multidisciplinarnih panela i učesnika u laboratorijama.

Prijave treba dostaviti tako što će se odgovoriti na odgovarajući upitnik i poslati ga na e-mail forum_democracy@coe.int do 15.juna 2022. godine. Bilo koja javna ili privatna organizacija ima pravo da se prijavi. Jedan prezenter za odabrane inicijative biće pozvan u Strazbur da učestvuje u Forumu. Troškove putovanja i smještaja može pokriti Vijeće Evrope ukoliko bude potrebno.

Više informacija o Pozivu za dostavljanje inicijativa, kao i upitnik koji je neophodno popuniti može se pronaći na linku https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/forum-2022.