Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Novosti iz ministarstava

Učešće službenika Uprave policije MUP TK-a u “Maršu mira 2024”

09.07.2024

Danas, 8.7.2024.godine u jutarnjim satima službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona/ Uprave policije MUP TK-a i članovi njihovih porodica, okupili su se ispred zgrade sjedišta MUP TK-a u Tuzli, odakle su krenuli u Nezuk, općina Sapna, gdje su se tradicionalno priključili drugim učesnicima Marša mira 2024, koji se održava u okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini.

Službenike Uprave policije MUP TK – učesnike Marša, ispratio je direktor Uprave policije Dževad Korman, kojom prilikom je iskazao punu podršku njihovom učešću u hrabrom i humanom pohodu, te im zaželio uspješan dolazak u Potočare, nakon čega ih je posjetio na trasi kretanja u mjestu Liplje.

Kao i prethodnih godina, službenici Uprave policije MUP-a TK-a će u okviru svojih nadležnosti, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista, u sigurnosnom smislu, protekla u najboljem mogućem redu.