Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Upitnik za stručnjake u ustanovama socijalne zaštite

23.05.2022


Kao nositelj izrade navedenog strateškog dokumenta određeno je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u suradnji s drugim federalnim i kantonalnim tijelima uprave iz oblasti socijalne i dječje zaštite, jedinicama lokalne samouprave kroz Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, te drugim vladinim institucijama i međunarodnim organizacijama.

Imajući u vidu navedeno, kao i metodološki okvir utvrđen Uredbom o izradi strateških dokumenata u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Službene novine Federacije BiH", broj: 74/19), Ministarstvo je započelo aktivnosti na izradi situacione analize stanja u oblasti socijalne i dječje zaštite koja treba prethoditi navedenoj sektorskoj strategiji. Bitan segment u izradi predmetne situacione analize predstavlja provedba online anketnog istraživanja među korisnicima socijalnih prava i usluga, stručnim uposlenicima i rukovodstvom u centrima za socijalni rad i drugim ustanovama socijalne zaštite, te osnivačima ovih ustanova kako bi se došlo do ulaznih informacija o ključnim problemima i izazovima koje bi planiranim sektorskim strateškim dokumentom trebalo obuhvatiti.

Imajući u vidu važnost vašeg aktivnog učešća, prosljeđujem vam dopis Federalnog ministarstva rada i socijalne politike sa molbom da se stručni uposlenici ustanova socijalne zaštite aktivno uključe u popunjavanje ove online ankete.

Ovo istraživanje se provodi putem online aplikacije, preko sljedećeg je linka moguće pristupiti predmetnoj anketi: https://forms.gle/y1esih45iSrgmqfh6

Navedena anketa biti otvorena do 31. svibnja/maja 2022. godine nakon čega će ista biti zatvorena.

Napomena: Za sva dodatna pitanja u pogledu predmetnog istraživanja ili pojašnjenja pojedinih anketnih pitanja sudionici se mogu obratiti gosp. Mirnesu Telaloviću na broj: 061 816 093 ili putem e-maila: mirnestelalovic@yahoo.com. Također, ova će molba biti dostavljena i zvaničnim putem na Vaše institucije.