Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Vlada TK pokrovitelj prve Sedmice i Sajma karijere u Tuzlanskom kantonu

29.03.2023

Sajam karijere 01 29 03 2023Kako su prorektori danas istaknuli, radi se o projektu koji se ove godine organizuje po uzoru na slične uspješne aktivnosti koje u Republici Hrvatskoj organizuju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
„Sedmica karijere i Sajam karijere jedinstven je projekat kojeg Univerzitet u Tuzli u partnerstvu sa Privrednom komorom TK i Udruženjem poslodavaca TK želi pokrenuti na našem kantonu, a s ciljem intenziviranja saradnje Univerziteta sa tržištem rada", kazala je prorektorica Bratovčić, dodajući i da se radi o logičnom slijedu strateških aktivnosti vezanih za ovu saradnju, s obzirom da je Univerzitet u Tuzli bio prisutan i na nedavno održanom projektu „Pokreni nešto dobro na Tuzlanskom kantonu", a čiji je cilj upravo pružanje podrške mladim poduzetnicima.
„Ohrabruje nas činjenica da se Univerzitet u Tuzli i privreda međusobno približavaju i Vlada Tuzlanskog kantona sigurno će podržati sve aktivnosti koje idu u tom smjeru. Univerzitet vidimo kao generator razvoja Tuzlanskog kantona i u tom cilju planirali smo značajne iskorake među kojima je izgradnja Kampusa Univerziteta kapitalni generacijski projekat", riječi su premijera Halilagića, koji je danas potvrdio da će Vlada biti pokrovitelj Sedmice karijere i Sajma karijere u Tuzlanskom kantonu.
Treba napomenuti da će se prva Sedmica karijere i Sajam karijere ove godine održati u okviru tradicionalne manifestacije Ljetni Univerzitet Tuzla, koja će početi krajem mjeseca maja.

 

 

{webgallery}Sajam karijere 01 29 03 2023Sajam karijere 02 29 03 2023Sajam karijere 03 29 03 2023

{/webgallery}