Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Obavještenja

Provode se završne aktivnosti PAMETNIH ŠKOLA 2

14.02.2023

pametne-skole-2023Na šestom sastanku projektnog tima svi su partneri predstavili aktivnosti koje su proveli do ovog perioda realizacije projekta. Najveći dio aktivnosti je uspješno realizovan i može se već reći da je projekat većim dijelom ispunio svoje ciljeve.

S obzirom da se bliži kraj provedbe projekta i projektnih aktivnosti, raspravljalo se o terminima provedbe preostalih aktivnosti te o potrebnim modifikacijama budžetskih stavki kako bi se što kvalitetnije iskoristila sredstva projekta.

Jedna od tačaka dnevnog reda odnosila se i na raspravu o daljnjem partnerstvu. S obzirom da se očekuje novi program prekogranične suradnje 2021. – 2027., svi partneri su izmijenili ideje i prijedloge za pripremu nove projektne ideje.

„Inovativnim umom do ICT pametnih škola" ili skraćeno „Pametne škole 2" naziv je 3,6 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta. Projekt je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije. u okviru INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska –Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat implementiraju: Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla kao vodeći partner sa partnerima: Tuzlanski kanton i Brodsko –posavska županija.