Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

Nezadovoljstvo na rad komisije za Program broj 2. Subvencioniranje troškova mladima za smještaj i boravak djece u predškolskim ustanovama

22.11.2021


Odgovor:

Poštovana,
prosljedjujem Vam odgovor resornog ministarstva na Vaše pitanje:

"u skladu sa iznesenim navodima obavještavamo Vas da je izvršen ponovni uvid u Vaš predmet, te je utvrđeno da je Komisija ispravno postupila, jer je razlog odbijanja osnovan.
Što se tiče navoda podataka koje su tražene od Poreske podaci su traženi za lica čije prijave su potpune. Napomienjemo od Poreske su tražena pojašnjenja koja utiču na broj bodova, odnosno na visinu dodijeljenih sredstava, te je Komisija upravo zbog činjenice da ne dovede u neravnopravan položaj drugo lice postupila u skladu sa propisanim odredbama iz Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice "Podrška mladima".

Napominjemo da će Ministarstvo izvršiti i provjeru iznošenja službenih podataka i tačnosti iznesenih informacija, jer se zbog nedovoljnog poznavanja cjelokupnog procesa treća lica mogu dovesti u situaciju da vladaju nepotpunim ili netačnim informacijama.

Vama se zahvaljujemo na upitu i nadamo se da će te biti aplikant i u sljedećem periodu kada ovaj Javni poziv bude objavljen i stavljamo se na raspolaganje da pojasnimo sve eventualne nejasnoće ukoliko ih budete imali.

Takođe, uvid u dokumentaciju, kao i sve druge informacije možete dobiti lično u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade."